تغییرات جمعیتی، نیازهای در حال تغییر و فناوریهای جدید که با سرعت سرسام آوری در حال تغیر و تکامل هستند،چشم انداز گردشگری را طی دهههای آینده متحول میکنند. بطوریکه با روند ها و رویکرد های جدیدی در صنعت گردشگری روبرو هستیم.
ماتیو دی کلرک، شریک بخش عمومی شرکت الیور وایمن میگوید:« روندهایی مانند الکترونیکی شدن و گردشگری مسئولانه، منحصر به فردترین مفاهیمی هستند که کل صنعت گردشگری را در سطح جهان عوض خواهند کرد.
پدیده هایی مانند اینترنت اشیاء، ظرفیت مناطق را فعال کرده و باعث رشد اقتصادی دولت های محلی میشود تا از این تحولات پشتیبانی کنند.» طبق اعلام شرکت مشاوره جهانی، روندها یا ترند های اساسی که بیشترین تأثیر را بر صنعت گردشگری دارند به شرح ذیل می باشند:
1-ظهور طبقه متوسط آسیا؛
مهمترین افزایش تقاضا برای سفر از آسیا خواهد بود، از بیش از 4/2 میلیارد نفر که پیشبینی میشود از سال 2015 تا 2030 به طبقه متوسط جهانی بپیوندند، 90٪ آنها آسیایی هستند. تا سال 2030، 30٪ مسافران بینالمللی آسیایی خواهند بود.
2-دیجیتالی شدن؛ ظهور فناوریهای جدید و نسل همیشه آنلاین مسافران، دیجیتالی شدن حتی بسیار مهم تر شده است.
3- اقتصاد مشارکتی؛ در چند سال گذشته شاهد افزایش معاملات مسافرتی به صورت برخط هستیم. در سال 2015، 30٪ از ارزش بازار 30 شرکت دیجیتالی برتر از آن پلتفرم های مشترکی مانند Airbnb ، Uber یا HomeAway بود.
4-گردشگری مسئولانه؛
با کمبود منابع، افزایش سرعت تغییرات آبوهوایی و انقراض سریع بسیاری از گونهها، افزایش جمعیت بیش از حد و تأثیر فعالیت های انسانی روی کرهزمین نگرانیهای زیادی ایجاد کرده است.
ذینفعان با توجه به افزایش تعداد گردشگران، راهبردهای گوناگونی را برای مقابله با گردشگری غیرمسئولانه اتخاذ کردهاند، مانند محدودسازی تعداد بازدیدکنندگان، محدودسازی دسترسی به سایتهای دارای شرایط ویژه و غیره.
علاوه بر این، بسیاری از شرکتهای مسافرتی و هتلی نیز برای حمایت از محیطزیست، خود را ملزم به کاهش ضایعات و توسعه فناوریهای دیجیتال کردهاند.
5-مسافرت انفرادی؛
حدود 50٪ از كسانی كه به تعطیلات میروند، حداقل سالی یك بار به صورت انفرادی به مسافرت میکنند. این روند عمدتاً توسط زنان مسافر و ماجراجویان هدایت میشود.
بر اساس اعلام Hostelworld، یک بستر رزرو آنلاین با محوریت اقامتگاه، رزرو مسافرتهای انفرادی میان سالهای 2015 تا 2017، 42٪ افزایش یافته است. در همین مدت، رزروهای انفرادی توسط زنان 45٪ در مقابل 40٪ برای آقایان رشد داشته است.
6-شخصیسازی؛ مسافران امروزی تجربیات متناسب خود را براساس ترجیحات شخصی و رفتارهای گذشته ارزیابی میکنند. براساس یک مطالعه که شرکت اپسیلون انجام داد، 64٪ از مصرفکنندگان اظهار داشتند که خدمات شخصیسازی شده مهمتر از سرعت خدماترسانی هستند و 94٪ از مصرفکنندگان در صورت ارائه تجربیات شخصی، بیشتر از شرکتهای مسافرتی و تفریحی خرید میکنند.
7-تجربه فراتر از محصول؛ تغییر از سمت محصول به سوی الگوی تجربه یکی از مهمترین تغییرات در میان گردشگران است. مسافران به طور فزاینده به دنبال تجارب اصیل، فرهنگی و خاص هستند.
پایان کلام این که عدم توجه به هر کدام از این روند ها و رویکرد های جدید باعث عقب افتادگی صنعت گردشگری خواهد شد.
نظرات کاربران
از درج نظرات توهین آمیز و یا حاوی لینک های تبلیغاتی جلوگیری خواهد شد. از ارسال لینک در مطالب ارسالی خودداری فرمایید.